26 Shadow and Blush Combo Palette

En palett utan namn!

Coastal Scents är ett väldigt känt budgetmärke från USA. De säljer bland annat de mycket välkända 88-paletterna i alla regnbågens färger, concealerpaletter, läppstiftspaletter, rougepaletter och så såklart den här paletten för 100-200 kr. Ett överkomligt pris, men frakten själv kan gå på 200 kr från deras hemsida.

Även BH Cosmetics säljer många av dessa paletter för ungefär samma priser, och i Sverige går några av dem att hitta på Beautyplanet.se, Upbrand.se och Kosmetikan.se för väldigt varierande priser. Alla paletter går inte att hitta i Sverige, och de är alla dyrare än vad de behöver vara. Det högsta priset jag sett för en 88-palett här i Sverige är 995 kr på Makeupfabriken.se.

Vill ni veta en hemlis? De är alla gjorda av samma tillverkare och både ser ut och preseterar precis likadant allihopa. Alla dessa paletter går att hitta på eBay för en bråkdel av priserna ni hittar dem för vanligtvis. Paletterna har inget märke utan Coastal Scents och alla andra trycker sina egna loggor på dem för att sedan sälja som sina egna för vilka priser de än vill.

Den här paletten med 21 ögonskuggor och 5 rouge hittade jag för runt 100 kr inklusive frakt på eBay, här för att vara exakt. Håll koll på den australiska dollarkursen för att se när den går upp och ner, så att du kan köpa den så billigt som möjligt. Även 88-paletten kan du hitta för mindre än 50 kr eBay.

ögon 4

 

Precis som med alla ögonskuggor så krävs rätt underlag för att de ska nå sin fulla potential. Med rätt underlag kan du få vilken jävla LIDL-ögonskugga som helst att se bra ut. Många har föreställningen att man borde lägga ner mycket pengar på ögonskuggor, och att dyrt är lika med kvalitet. Som en ägare av en stor mångfald av ögonskuggor från märken som MAC, Make Up Store, Urban Decay, Dior (hur hamnade den där?) men även Viva la diva, Isadora och L’Oreal (som ändå är dyrare än paletten jag skriver om nu), kan jag meddela att priset inte har med kvalitén att göra. Jag tycker inte att man ska behöva lägga ner mycket pengar på smink, och finns det något man ska lägga ner mer pengar på för kvaliténs skull så är det i alla fall inte ögonskuggor utan i så fall underlaget. Underlaget kan vara en concealer eller en primer gjord för ändamålet, mer om det i ett annat inlägg.

Under mina swatches nedan har jag använt ett underlag lika oomkullrunkeligt som titan. Det är skimrigt och finns i några olika färger men jag rekommenderar alltid just den här nyansen eftersom den funkar under alla ögonskuggefärger. High tech lighter heter produkten, Platina heter nyansen, Make Up Store heter märket. Kostar 155 kr på Kicks och kommer räcka hela ditt liv.

ögonskuggor 2

Jag blev verkligen överraskad av kvalitén på dessa ögonskuggor. De är alla bra pigmenterade, de flesta är skimriga och alltså lättare att sudda, men det finns också några matta för omväxlings skull. Det jag hade önskat är väl en eller annan mörkare skugga, gärna en svart matt. Förutom det tycker jag det är en fantastisk variation av lila, gråa, rosa, bruna, guldiga och persikofärgade ögonskuggor som kommer passa flera de flesta hudtoner och undertoner. (Undrar vad de hade rökt när de la i en matt knallrosa ögonskugga bland alla dessa skimriga neutrala ögonskuggor, men jag klagar inte)

Här har vi dem med blixt och icke-blixt.

ögonskuggoe 1

 

De två rougen längst ut till höger, det lila och det röda, är identiska med två av ögonskuggorna. De tre andra rougen är i samma varma underton och i princip samma ljushet och kommer alltså passa en ljus och varm hudton och inga andra. Kunde varierat sig lite där ja.

Jag är överlag mycket imponerad över kvalitén och variationen i färger och ger den här paletten 5/5 toasters!

♥ ♥ ♥ Tuss

 

En reaktion på ”26 Shadow and Blush Combo Palette

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s