NYX Jumbo Eye Pencil – Milk

NYX är ett märke jag inte har så mycket erfarenhet av personligen, men som jag vet är mycket kända för sina rouge, sin ögonskugge- och ansiktsprimer men framförallt för sina Jumbo Eye Pencils.

Jumbo Eye Pencils är en sorts krämögonskugga i pennform, alltså mycket krämigare än en vanlig kajalpenna. De kan användas till mycket, men används huvudsakligen som underlag för ögonskuggor. De kommer i 32 färger, både skimriga och utan skimmer, men om du vill ha en färg med flest användningsområden så är Milk färgen att rekommendera. Om du köper en grön penna så kommer den bara vara bra under gröna ögonskuggor, men köper du en vit penna så kommer den passa under alla färger och framhäva dem på bästa möjliga sätt – dels tack vare den krämiga konsistensen som gör att ögonskuggorna har någonting att fästa i, och dels för att färger syns bäst ovanpå något ljust. Föreställ dig att du målar på ett grönt papper, färgerna kommer inte synas så bra, men om du har ett vitt papper och målar på det så kommer alla färger synas väl.
milk 2

Pennan används som sagt först och främst under ögonskuggor, men just den här nyansen kan användas på ögats slemhinna för att ögat ska se större ut, och kan användas sparsamt som highlighter i inre ögonvrån om du är ljushyad. Den har bra pigmentering och blir opakt vit utan mycket ansträngning.

milk

 Ögonskuggor: Buttercupcake, Midori, Mochi, Dollipop, Flamepoint av Sugarpill och Aquarius av Make Up Store

På översta raden har jag lagt ett antal iögonfallande kulörer över pennan, och på undre raden har jag lagt dem på bar hud. Intensiteten är onekligen starkare på övre raden. Använd så lite av pennan som fysiskt möjligt för bästa effekt, om man tar för mycket så blir det ett tjockt lager som lägger sig i veck och blir svår att sudda ögonskuggorna ovanpå.

På bilden nedan har jag skölj vatten och gnuggat lite med en handduk ovanpå. Skuggan lagd på bar hud försvann en del men skuggan lagd över pennan sitter som sten.

milk 3

Det enda dryga är att det är en penna som måste vässas, och det går att göra antingen med NYX egna pennvässare gjord för dessa pennor eller med vilken pennvässare som helst som har stort hål. När en produkt måste vässas så slösas även produkt, vilket är lite tråkigt. Vill man verkligen inte slösa något alls och/eller hellre har produkten i burk så går det att fixa. Det finns några olika enkla metoder för att göra det. Jag har gjort det själv och det funkar jättebra. Här kan du se hur man gör det på ett sätt, här finns ett annat.

Om det är någonting jag rekommenderar någon att införskaffa så är det den här pennan. På vårt kära eBay kan du hitta den för ungefär 45 kronor inklusive frakt här. Det är världens bästa och billigaste produkt för att boosta färgen i ögonskuggor som i andra fall kanske varit helt värdelösa. Den har för evigt en plats i mitt hjärta och får 5/5 toasters!

EJ DJURTESTAT

CURELTY

 

6 reaktioner på ”NYX Jumbo Eye Pencil – Milk

  1. Pingback: Ögonprimers | BomullsTuss

  2. Älskar dessa pennor när jag vill framhäva starka färger, dock brukar jag behöva använda urban decays primer potion under för att unvika att det veckar sig. Kanske beror på min hudtyp, men lite synd i alla fall….

  3. Hej! Jag undrar hur man bäst applicerar denna produkt om man har ”depottat” den – med borste/fingrar? Jag undrar också hur mycket man måste lägga på ögonlocket för att den ska fungera som primer, kan man lägga den sparsamt att den knappt syns? Jag har precis beställt en efter att ha läst dina goda rekommendationer. Tack för en jättebra blogg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s