Real Techniques Starter set

Den dynga som sprids mest är att man måste ”investera i riktigt bra borstar” för att kunna lägga en bra sminkning, och med ”riktigt bra borstar” menas alltid ”riktigt svindyra borstar”. De flesta sminkbloggare och utbildade makeupartister tipsar om ungefär samma märken hela tiden (för det mesta MAC), och ger samma tips om och om igen – bland annat att äkta hår är bäst, att de dyra penslarna är bäst. Ofta tipsar de om hundratals olika penslar också, så att man inte ens vet var man ska börja, och vem har råd med alla de här penslarna på en gång? De har inte nödvändigtvis fel när de tipsar om penslar, men jag tycker att de tänker orealistiskt när de tipsar om så många olika och dyra penslar, och samtidigt utesluter så många andra bra märken som är värda att titta på.

Jag äger många av MACs borstar och kan bekräfta att de flesta är väldigt bra, och många använder jag dagligen. Tyvärr varierar deras borstar också mycket i kvalité. Bland annat är deras puder- och rougeborstar sträva och mediokra, speciellt för det höga priset. Dessutom är nästan alla deras borstar av äkta djurhår och är alltså inte veganska.

Som tur är finns det jättemånga djurvänliga penslar för mycket lägre priser och av minst lika bra (och ibland bättre) kvalité.

penslar 4

Real Techniques är ett märke skapat av två systrar, Sam och Nic Chapman. Båda är makeupartister och är kända som Pixiwoo på Youtube, där de gör sminktutorials. Penslarna är av syntetiskt hår och är av fantastisk kvalité, samtidigt som de är väldigt billiga. Penslarna på bilden ovan går att köpa i ett set för runt 120 kr (18 dollar) på iHerb, med en frakt på runt 25 kr. I Sverige kan du köpa setet på Lyko, om du trots allt vill köpa det för ett hutlöst högt pris.

pensel 3

Den här penseln heter Deluxe Crease brush, och antyder att den ska användas i ögongloben (där vecket är på ögonlocket). Penseln är dock alldeles för stor och stråna är för täta för att den skulle funka bra för det ändamålet. Den har en rundad topp och blir alltså inte smalare längre ut, som en crease brush borde ha. Däremot fungerar den väldigt bra för att lägga concealer under ögonen, på märken och på ställen som är svåra att komma åt med fingrar eller större penslar. Den funkar också till att användas som helt ren för att sudda ut skarpa kanter på ögonskugga, men alltså inte lika bra för att lägga ögonskugga.

 

pensel 5

Den här heter Pixel Point Eyeliner brush och är som ni ser en eyelinerpensel. Jag har sett många delade åsikter om den här penseln, många tycker att penseln inte är tillräckligt smal och att de inte kan få en precis linje med den. Den är större och inte lika avsmalnande längst ut som de flesta andra eyelinerpenslar, men jag använder den oftare än någon annan eyelinerpensel och jag tycker den gör sitt jobb bra.

pensel 1

Den här heter Base Shadow brush och är menad att användas för att helt enkelt lägga på ögonskugga på ögonlocket. Den här är inte platt som många andra penslar i samma kategori utan är rätt fluffig och funkar mycket bra till att både lägga på och sudda ut ögonskugga.

pensel 4

Den här lilla penseln heter Accent brush och är till för allt detaljarbete man kan tänka sig. Den är platt och styv och jag använder den mest för att lägga ögonskugga under ögonen, lägga mörkare skugga längst ut i ögat utan att det blir för mycket, lägga ögonskugga i inre ögonvrån, den kan användas som läppensel och kan funka för att fylla i ögonbrynen om man fattas en annan pensel. Just för att lägga ögonskugga under ögonen tycker jag det funkar fantastiskt till, eftersom nästan alla andra penslar i samma kategori brukar vara för stora för mig.

pensel 2ddf

 

Den här heter Brow brush och är, som namnet antyder, en pensel avsedd att användas till ögonbrynen. Den här har jag inte mycket användning för men den kan fungera bra om man har tjocka ögonbryn och vill fylla i dem lätt och alltså inte ha särskilt skarpa ögonbryn, eftersom den är mycket bredare och tjockare än de flesta ögonbrynspenslar. För att jämföra visar jag den bredvid den pensel jag brukar använda till ögonbrynen (billig pensel från Sephora som gör sitt jobb galant). Det jag gillar med smalare och tunnare penslar som den blåa är att den går att använda till både ögonbryn och eyeliner, så därför skulle jag köpa en separat sådan istället för att förlita mig på penseln i det här setet.

Självklart fungerar penslarna till fler saker än bara det som det står på dem. De är ett skitbra set som innehåller i princip alla penslar du behöver för ögonsmink, förutom kanske ögonbrynspenseln som lätt kunde vara tunnare. Setet är skitbilligt, det du betalar för hela setet är till och med billigt för en enda pensel av andra märken, samtidigt som de håller minst lika bra kvalité som de dyrare märkena. Penslarna är syntetiska. Jag ger 4,5/5 toasters!

CURELTY

En reaktion på ”Real Techniques Starter set

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s