Guide till iHerb

iHerb är en enorm amerikansk webbshop, som en jättestor hälsokostbutik, med ett enormt utbud av kosttillskott, oljor, hårborstar, smink, sminkborstar, te och veganska matvaror, hudvård, hårvård, deodoranter och mycket annat. Väldigt mycket av det som säljs där finns också i Sverige för okristliga priser, så det är verkligen värt att kolla på iHerb. Här har jag samlat tips på det jag tycker är mest värt att titta på, och vad jag själv brukar köpa där.

Tvål i både fast och flytande form finns i massor, oftast väldigt billigt i stora mängder. Många fungerar som både handtvål och duschtvål och ibland också som ansiktstvätt. Tvålarna på bilden nedan är African black soapPure shea butter soap som är gjord av sheasmör och kokosolja och Pure almond castile soap. Alla de tre går att prova som ansiktstvätt också. Den flytande tvålen finns här och kroppstvålen finns här. Mina favoritmärken bland tvålmakarna är Dr Woods och Nubian Heritage.tvål

Sminkborstar i syntetiskt hår och av bra kvalité. Alla dessa märken går att hitta i Sverige också, fast till mycket högre priser, så jag rekommenderar verkligen att köpa dem på iHerb. Märkena jag har att rekommendera är Real Techniques som jag skrev om förut och Bdellium tools som har många mycket billiga borstar som fått jättebra recensioner. EcoTools också såklart, där ett set av dem kan kosta så lite som 50 kronor, när samma set i Sverige kostar 250 kr. e.l.f har en del penslar också.

sminkpenslarSmink finns också, av bland annat av det mycket billiga märket e.l.f och Physician’s Formula, ett märke som är godkänt av hudterapeuter, parfymfritt, parabenfritt och bra för er med allergier och känsliga ögon.

hejgHårvård finns det massor av också. Allting fungerar inte för alla men jag tycker mycket om Aubrey Organics schampon, och deras balsam är mycket populära. Desert Essence är också ett fantastiskt bra märke. Nästan all hårvård är sulfat- och silikonfri och passar alltså bra för er som tvättar med balsammetoden eller någon annan no poo-metod, men kolla på ingredienslistan för säkerhets skull.

desert essenceDe har också ett enormt utbud av hudvård – ansiktstvätt, krämer och lermasker. Här finns en del storpack av mycket billiga parfymfria och milda ansiktstvättar med minimalt med ingredienser, vilket passar väldigt bra om man har känslig hy och/eller acne. Här finns också många bra kemiska peelingar, lermasker och fuktgivande krämer. Queen Helene har en mycket känd billig mintig lermask som innehåller i princip samma ingredienser som den dyra masken Mask of Magnaminty av Lush. Thayers har billiga ansiktsvatten med rosenvatten och Andalou Naturals är värda att titta på också.

Deodoranter är något av det giftigaste vi sätter på vår kropp. Här finns deodoranter utan aluminiumklorid, ett ämne som gör att kroppen slutar svettas istället för att dölja svettlukt. Man vet inte mycket om hur detta påverkar kroppen men det har många gånger kopplats till bröstcancer och är något som bör användas med försiktighet. Några mycket populära deodoranter är thaisten, en kristall som du blöter och sedan gnuggar i armhålan. Här finns en av de mest sålda på iHerb.

Aloe vera i alla dess former finns mycket billigare här än i Sverige.

Alla möjliga oljor finns här för löjligt låga priser jämfört med vad de säljs för i Sverige. Kokosolja, tea treeolja, jojobaolja, mandelolja, alla du kan tänka dig, plus massor av doftoljor.

oljor

Kom ihåg att beställa för högst 45 dollar (runt 300 kr) per order om du vill vara så säker som möjligt på att slippa betala tull. Jag har alltid hållt mina beställningar på 30-35 dollar och har aldrig behövt betala några extra avgifter. För er som lägger er första beställning så kan ni använda min kod HGJ042 för att få rabatt på 5 dollar, eller 10 dollar om din beställning går upp till 40 dollar (dvs du behöver bara betala 30 dollar när det annars hade kostat 40).  Den billigaste frakten ligger på 4 dollar om din beställning väger mindre än 1,8 kilo. Kör hårt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s