Real Techniques Core collection

Med tanke på hur många olika borstar man prackas på om man går till en affär så kan det bli väldigt dyrt och förvirrande, men framför allt helt onödigt. En bra början är ett set som detta, det är väldigt billigt och förser dig med nästan allt du behöver, och är självklart syntetiskt. Du kommer väldigt långt med bara det här setet, det enda som fattas är en puderborste. Real Techniques gör också en puderborste och en rougeborste. Du behöver inte båda, utan det räcker med rougeborsten – den är mindre än puderborsten och gör jobbet bättre både när det gäller puder och rouge, två i en alltså.

pensel 23

Det här setet innehåller en kabukiliknande borste vid namn Buffing brush, en Contour brush som är till för att skulptera och forma ansiktet, en liten concealerpensel, Detailer brush, och en mellanstor platt pensel för flytande foundation, Pointed foundation brush.

core 1

Den här penseln, ämnad för flytande foundation, är ganska unikt utformad. Den är märkbart mindre än andra foundationpenslar men större än en concealerpensel. Det är en smaksak såklart, men personligen tycker jag den är alldeles för liten för att måla foundation i hela ansiktet – den funkar isåfall bättre om man bara använder foundation på vissa områden, eller som en concealerpensel för lite större områden än tex en prick. En unik pensel som funkar fantastiskt när man bara kommit på vad man vill använda den till – jag använder den till att lägga concealer under och på ögonen eftersom jag tycker att storleken är perfekt för det, och att den är spetsig längst ut gör att jag kommer åt överallt.

core 3Den här borsten är ganska lik traditionella kabukiborstar, fast lite mindre än vanligt. Den ska användas till alla former av foundation, men framför allt mineralfoundation i puderform. Det jag tycker om med den här är att den är tät nog, då nästan inga andra kabukiborstar är tillräckligt täta för mig. Ju tätare en sådan här borste är, desto bättre täckning får du och desto snabbare går det att bli färdig. Den är dessutom inte stickig eller sträv som nästan alla ansiktsborstar är – det är viktigt att inte använda penslar som irriterar huden, speciellt om man har problem med acne. Det ska inte göra ont att sminka sig. Borsten är alltså tät och stadig, och jag använder den varje dag till mineralfoundation.

core 2Det här är alltså borsten som ska användas till contouring, dvs att skulptera ansiktet med skuggor som är mörkare än din egen hudton. Jag är så himla glad över den här borsten, att den är mindre än många andra borstar gjorda för samma ändamål – alla andra contouringborstar har varit alldeles för stora för mig och jag har alltså fått en stor fläck på kinden istället för en rak skugga under kindbenen. Ett tips om man har ett litet ansikte är att ”knipa ihop” borsten med fingrarna så att den blir smalare, då blir det en smalare och mer precis skugga än annars. Ibland använder jag den här till rouge också, när jag vill ha ett mer precist rouge och inte utspritt över hela kinden.

core 4Det här är Detailer brush som är tänkt att användas som concealerpensel. Till flytande- eller krämconcealer fungerar den bra för ändamålet. Eftersom penseln är liten och spetsig längst fram så kan man täcka ett väldigt litet område utan att lägga på för mycket. Till mineralconcealer (concealer i puderform) använder jag en annan pensel – Crease brush från Real Techniques set med ögonskuggepenslar. Ibland använder jag den här för att lägga på ögonskugga, speciellt under ögat och längst in i ögonvrån eftersom det är svårt att komma åt där annars.

Jag kan inte rekommendera det här setet nog, jag använder nästan alla fyra penslar dagligen, mer än vad jag använder setet med ögonskuggepenslar. Priset är helt otroligt lågt, 120 kronor för hela setet, och finns här för lägsta möjliga pris. Kärlek till skaparna av de här borstarna. 5/5 toasters!

CURELTY

 

 

 

 

En reaktion på ”Real Techniques Core collection

  1. Åhhh! GUDARS vad jag gillar din blogg!!! Tack för alla tips! Visste inte att Isadora var curelty free, nu ska jag in på lyko.se och shoppa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s