Gel eyeliner

De olika formerna av eyeliner som finns är flytande, kajalpenna, kakeyeliner och gel. Om man vill göra ”kattögon” dvs vingar med sin eyeliner så är kajalpenna inte att rekommendera, eftersom kajalpennor ger ett mycket mjukare resultat än en flytande – man vill ju oftast ha skarpa vingar.  Det allra vanligaste är då att köpa en flytande eyeliner, en liten flaska med svart vätska i, oftast med en medföljande pensel som sitter fast i locket. Med dessa kan man göra en riktigt svart och skarp linje och vinge, men problemet med dem är att de lätt kladdar, att man får skiten i ögonen och det svider som satan. Det är alltså inte alls nybörjarvänligt med flytande eyeliner, utan något som kräver mycket övning.

Om man är nybörjare eller helt enkelt inte är ninja på att måla eyeliner så rekommenderar jag alltid gel eyeliner istället. Det är alltid vattenfast, mycket enklare att använda eftersom det inte är rinnande, sitter som berget tills du tvättar av det och går också att använda som ögonskugga och/eller primer – något som du inte kan göra med flytande. Det går att göra både skarpa och suddiga kanter med gel eyeliner, medan du bara kan göra suddiga med kajal och bara skarpa med flytande.

gel eyelinerPå bilden ovan har jag valt ut tre gel eyeliners från tre olika märken – MAC, Maybelline och Wet n Wild, också sorterat efter pris. Wet n Wild är cruelty free.

eyelinerSwatches i samma ordning som ovan. MAC och Maybellines har jättebra pigmentering i ett svep medan Wet n Wilds inte är särskilt pigmenterad.

Jag testade alla på ögonen och Wet n Wilds behövde byggas upp i två-tre lager för att nå samma intensitet som de andra, och passar alltså inte lika bra om man vill ha en intensiv svart eyeliner. Den här är dock krämigare och tar lite längre tid på sig att torka, och är alltså lättare att sudda ut och blir jämnare, om man vill använda den som en diskret suddig eyeliner eller ännu bättre som svart underlag för en sotning. Med tanke på det låga priset så kan den vara värd att köpa enbart som krämögonskugga, eftersom den funkar perfekt för det ändamålet. Den sitter stenhårt när den väl torkat, den är vattenfast även när man gnuggar med en blöt handduk ovanpå. Som eyeliner får den 3/5, men funkar alltså mycket bättre som krämögonskugga. Kostar som billigast 80 kr inkl frakt här.

MACs eyeliner är lite torrare än de två andra och är svårare att måla med än de andra, det liksom ”drar” i ögonlocket när man målar och det känns och ser sprucket ut när den torkat. Den är bra pigmenterad men som sagt jobbig att använda. Torkar alldeles för fort, eller ja, den är för torr hela tiden. Sitter som berget gör den, men det gör de andra också. 2/5 får den. MACs kostar 180 kr i butik eller här.

Den jag rekommenderar mest av dessa tre är Maybellines, för att den helt enkelt är bättre än både den dyrare och den billigare – den har väldigt bra pigmentering, sitter jättehårt, är vattenfast och är lätt att måla med. Den är inte bara bättre utan ungefär 70 kr billigare än MACs.  5/5 får den, och kostar 108 kr inkl frakt här.

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s