Sugarpill Cosmetics

Sugarpill är ett hyfsat nytt indiemärke, grundat år 2010, som blivit enormt känt på bara några år. De testar inte på djur och många av deras ögonskuggor är veganska. Jag minns när de kom ut med sina första ögonskuggor, och nu har de vuxit sig ännu större och har väldigt kända lösögonskuggor som jag tyvärr inte haft turen att testa, men som fått jättebra omdömen. De har även börjat göra egna penslar som jag inte heller haft tillfälle att testa.

Det som är unikt med Sugarpill att de är ett av väldigt få märken som säljer billiga, extremt pigmenterade och djurvänliga ögonskuggor i starka färger. Deras ögonskuggor är i så grundläggande färger och det är konstigt nog det som gör dem så unika. Man skulle kunna tro att grundfärgerna skulle vara det lättaste att hitta, men de flesta andra märken säljer bara fyra nyanser av brunt som i och för sig har sin charm, men ibland vill man ha något annat.

sugarpill

Jag har alla utom en av Sugarpills ögonskuggor i min ägo. Samtliga syns på bilden ovan och somliga är synnerligen mörbultade, döm dem inte.

tako 2

Tako är en kritvit matt ögonskugga, med den bästa pigmenteringen jag har erfarit, och jag har provat väldigt många vita ögonskuggor. Jag överdriver inte när jag säger att det här är den bästa vita ögonskuggan som finns att köpa.

velocity

Velocity är en mörkblå matt gedigen ögonskugga med väldigt diskreta glitterpartilar. Det syns mer på bilden och syns inte när det väl är på, som vissa andra glitterskimmerbomber kan göra. (Jag tittar på er, Urban Decay) 5/5

dollipop

Dollipop är en knallrosa matt ögonskugga. Så iögonfallande en färg kan vara utan att vara neon, en underbar färg utan dess like. 5/5

acid

Acidberry är en gulgrön (eller ”chartreuse” som det så fint heter) skimrig ögonskugga. Jag älskar just den här färgen och köper nästan vad som helst så länge det har den här färgen. Bra pigmentering, om än inte lika pang bom-pigmenterad som de andra. 4/5

bulletrp2471311

Bulletproof är en kolsvart matt ögonskugga med väldigt bra pigmentering. Det är svårt att hitta svarta ögonskuggor som faktiskt är svarta, väldigt ofta blir de blåa eller gråa. En svart ögonskugga går att smälla på riktigt intensivt, användas som eyeliner eller väldigt diskret. Om det är något man behöver i sin samling så är det en riktigt bra svart ögonskugga. Jag har en annan favorit, Makeup Geeks ögonskugga Corrupt, som är snäppet mörkare och billigare, men den här hamnar på solklar andraplats. 4,5/5

love

Love+ är en knallröd matt ögonskugga på ecstasy, den är otroligt pigmenterad och kan till och med lämna lite fläckar av sig även när man tvättat av den. 5/5

2am

2am är en varm rödlila smått skimrig ögonskugga, mörkare än på bilden. Den har bra pigmentering, men inte lika bra som de andra, och är inte lika intensiv och fucked up som de andra, och Poison Plum fyller samma funktion – den här är snäppet varmare och ljusare bara. 4/5

midori 2

Midori är en kall mörkgrön (mörkare än på bilden) smått skimrig ögonskugga. Väldigt fin att applicera väldigt skirt, som ett svep av skimrig giftig dimma, eller att smälla på stenhårt. 5/5

buttercup

Buttercup är en matt varmgul ögonskugga och är en av mina favoriter. Det är svårt att hitta en knallgul ögonskugga, och ännu svårare att hitta en knallgul ögonskugga som faktiskt är bra. Mycket bra pigmentering. 5/5

poison

Poison Plum är en lite varmare lila med skimmer som inte syns något särskilt när den väl är på. Mycket bra pigmentering och lättare att sudda än någon annan lila ögonskugga jag använt. 5/5

flame

Flamepoint är en knallorange matt ögonskugga med fantastisk pigmentering, bäst pigmentering av alla! Fantastisk pigmentering och lätt att sudda. 5/5

mochi

Mochi är en ljusblå, på gränsen till turkos skimrig ögonskugga. Bra pigmentering, men inte lika bra som de andra och inte en särskilt unik färg – det finns många andra liknande hos andra märken också. Den är tillräckligt blå för att kunna passa bra med andra blåa nyanser och tillräckligt grön för att passa bra till gröna nyanser – som en påfågel. 4/5

ögonskuggor 3

Swatchat ovanpå NYX Jumbo Pencil i Milk

Ögonskuggorna kostar ungefär 80-90 kronor styck, vilket är jättebilligt både med tanke på kvalitén och vad andra sämre ögonskuggor kostar, och mängden man får. En ögonskugga av Sugarpill innehåller 3,5 gram medan en ögonskugga av MAC innehåller 1,5 gram och kostar 175 kr. Alltså kostar MACs ögonskuggor 117 kr per gram och Sugarpills 23 kr per gram, en enorm prisskillnad. Dessutom är MACs ögonskuggor inget att hänga i granen. (Oh no she didn’t!)

Sugarpill är ett litet företag, har mängder med veganska produkter och djurtestar ej, håller en kvalité som inga andra gör och har väldigt låga priser, och jävligt roliga färger. Sugarpill in my heart.

CURELTY

En reaktion på ”Sugarpill Cosmetics

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s