Wet n Wild Eyeshadow primer

Ett tillskott i min ansenliga samling av primers. Jag äger både dyra och billiga primers och jag jämför dem med varandra, och mitt mål är såklart att hitta de allra bästa och billigaste.

primer 2

Wet n Wilds primer hör till den sortens primers som är lite leriga i konsistensen. Den är lite krämigare och slätare än Urban Decays primer, men torkar likadant, dvs som ett torrt lager på ögonlocket. Jag föredrar personligen primers som känns mer som en hudkräm som sjunker in i huden, eller som åtminstone inte torkar utan förblir krämiga. Det är bara min preferens och det är inte nödvändigtvis något som påverkar kvalitén när det gäller hållbarhet och hur primern framhäver färg.primer 1Wet n Wild, Urban Decay

Färgen är, som de allra flesta ögonprimers, väldigt ljust beige. Olika primers har olika mycket pigment i sig, vissa blir helt genosmkinliga när de smetas ut och vissa behåller lite av sin färg. Lite tråkigt tycker jag, då man lika gärna hade kunnat göra primern genomskinlig från början. Att de lagt i lite färg är varken hjälpsamt för de vars hudfärg matchar, eller särskilt trevligt för de som har mörkare hy än såhär. Den här primern är en av de som är lite mer täckande än de flesta andra, och kan se lite grå ut om du har mörk hy, vilket också påverkar slutresultatet när du lagt på skugga- ögonskuggan får en lite gråare ton. Det här är som sagt något som hade kunnat undvikas om man bara lät bli att göra färgade primers från allra första början. Om du är ljushyad så kommer det inte ställa till några liknande problem.

När man målar ögonskuggan på armen så ”poppar” den inte lika mycket som jag hade önskat, utan blir ganska platt och endimensionell. Det märks inte av ens i närheten av lika mycket väl på ögonen dock. Det här är exakt samma problem som jag har med Urban Decays primer, som annars är en väldigt populär primer världen över. Faktum är att den här primern framhäver färgen bättre än vad Urban Decays primer gör. Urban Decays primer har en tendens att göra ögonskuggorna lite mörkare, medan den här lyckas behålla färgen som den ska.

Det här är helt enkelt en smaksak, jag föredrar primers som Milani och Too Faced som ger ett litet ”sken” även när ögonskuggan är på, och passar kanske bättre till skimriga ögonskuggor. Både Urban Decays och Wet n Wilds primer ger ett torrare och mattare intryck, och funkar kanske bättre till matta ögonskuggor då.

Ögonskuggan sitter på plats tills du tvättar av den, och bleknar inte under dagen.

primer 4Urban Decay, Wet n Wild, bar hud

Om du har testat Urban Decays primer och tycker om den så rekommenderar jag att prova Wet n Wilds primer istället. De påminner om varandra i konsistens, sättet de torkar på och sättet att framhäva skuggor, förutom att Urban Decay som sagt gör skuggorna snäppet mörkare. Urban Decays kostar 172 kronor inkl frakt här, medan Wet n Wilds primer kostar 75 kr inkl frakt här eller nästan 188 kr inkl frakt (lol, don’t do it) på eleven.se.

CURELTY

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s