Guide till Ebay

Det kan inte ha undgått någon att smink i Sverige är oerhört mycket dyrare än i USA. Inte ens budgetmärkena är billiga för oss här i Sverige. Anledningarna är många – det kostar mycket att importera smink, det är många avgifter och skatt som ska betalas, och utöver det ska försäljaren kunna få en vinst också. Men när priset höjs med flera hundra kronor så känns det inte riktigt värt. De enda svenska företag jag handlar av är små indieföretag som gör eget smink, som Tikei.

Det finns också många märken som är övernice men som inte går att få tag i här i Sverige av whatever anledning, då är Ebay to the rescue.

NYX är ett amerikanskt märke som även säljs i Sverige. De räknas som ett budgetmärke men är oerhört dyrt här i Sverige.

nyxBilden ovan visar hur stor prisskillnad det är mellan en svensk webbshop och Ebay. För att hitta det du söker så billigt som möjligt så ska du sortera sökresultaten efter billigast pris och frakt då det finns säljare som säljer produkten för ett lågt pris men har jättehög frakt, och ibland märker man inte det förrän man ska betala.

palett

Paletten ovan heter 88 palette och är en känd palett med alla färger man kan tänkas behöva. Tro det eller ej men det är exakt samma produkt som säljs under olika namn och av olika företag, och de sätter sina egna priser. Det dyraste priset på den här paletten som jag har sett är 995 kr, vilket är helt ett helt okristligt pris med tanke på vad de köpt in paletterna för. Här på Ebay köper du den för 60 kr.

milani d

Andra märken som antingen inte säljs i Sverige alls eller som är väldigt svåra att få tag i finns också på Ebay. Milani är ett fantastiskt budgetmärke som är mycket kända speciellt för sina rouge och ögonpennor. Deras ögonprimer är i princip likadan som Too Faceds ögonprimer fast för ett mycket lägre pris.

Mary Kay går visserligen att få tag i här i Sverige men är oerhört svårt, det går inte att hitta några prislistor någonstans och man måste boka en träff med en som arbetar för företaget för att kunna köpa deras produkter i Sverige. Jag har gjort det och minns självklart inte alla priser, men minns att de flesta produkter var flera hundra kronor dyrare än vad man kan få dem för på Ebay. Dessutom är det oerhört omständigt att behöva boka träffar i verkligheten med någon man inte känner för att kunna köpa sitt smink. Mary Kay har länge klassats som cruelty free men började sedan sälja sina produkter i Kina som då hade krav på djurtester, så det är upp till var och en att avgöra. Deras produkter är billiga när man hittat dem på rätt ställe.

lösögonfransarSom en person som lider av trikotillomani så har jag sällan några egna ögonfransar kvar och använder alltså lösögonfransar varje gång jag sminkar mig. Lösögonfransar kan vara fruktansvärt dyrt här i Sverige, ett par kan kosta mellan 70 och 200 kr beroende på märke. Om du använder lösögonfransar ofta så kan det bli sjukt dyrt i längden, och då rekommenderar jag att köpa dem på Ebay istället.

Även glitter och strasstenar och annat man kan tänka sig finns skitbilligt på Ebay. Jag vet att Make Up Store säljer små burkar med bara ett par stycken strasstenar för 110 kr vilket är helt galet, då du kan köpa flera tusen strasstenar för några kronor på Ebay. Nästan alla andra tillbehör du kan tänka dig som pincetter, nagelfilar, fickspeglar, hättor för hårfärgning, flaskor, burkar, sovmasker, necessärer och pennvässare finns också att köpa billigare där. Jag handlar nästan inga av mina förnödenheter i Sverige längre.

Kom ihåg att man ska vara försiktig när man handlar på Ebay också, om det handlar om dyrare märken som kan fejkas. MAC är väldigt osäkert att köpa på Ebay, likaså Chanel, Dior – speciellt dyrare parfymer ska man vara försiktig med att köpa där. Om du vill köpa något som kan tänkas vara fejk så var noga med att kolla upp försäljarens betyg, även de dåliga omdömena. Köp också hellre av de som tagit egna foton, och betala inte på något annat sätt än med Paypal (det allra vanligaste betalningssättet på Ebay) eftersom du då kan få pengarna tillbaka ifall du inte får grejerna eller om grejerna visar sig vara fake trots allt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s