OCC Lip Tars

OCC är ett känt helveganskt märke som inte testar på djur. De är mest kända för sina Lip Tars, som beskrivs som ett flytande matt läppstift med enastående pigment och hållbarhet.

Utbudet av färger är stort och de flesta färger som erbjuds är ganska vanliga och/eller naturliga, men de har också många mer extrema och ovanliga färger som Traffic och RX. Något som alla färger har gemensamt är att de är väldigt intensiva, vilket också har med den fantastiska pigmenteringen att göra.

Pigmenteringen i dessa läppstift är väldigt stark och vissa färger kan till och med färga av sig på läpparna ett bra tag. Jag råkade spilla ut en stor mängd av Queen och dränkte hela benet (mitt liv är nu komplett) och färgen sitter fortfarande kvar på benen efter flera duschar. Speciellt den blåa RX sitter väldigt länge och är väldigt väldigt pigmenterad.

Du behöver inte mer än ett knappnålshuvud för att täcka hela munnen, om du tar mer än så så kan det blöda ut i läpplinjerna och ha problem med att torka. Om du vill lägga fler lager så lägg först ett tunt och gör sedan fler efter att det första lagret torkat, och vill du göra färgen skirare så är det bara att använda ännu mindre – med tanke på hur lite du behöver för full täckning så lär det väl bli som ett litet sockerkorn.

occHoochie, Banjee, Feathered, Pretty boy
Melange, RX, Queen, Traffic 

occ 4

 occ lip tars

Bilderna på läpparna är tagna i kallt dagsljus och färgerna kan se lite annorlunda ut i verkligheten, till exempel Queen är varmare i verkligheten. Hänvisar till bilden med swatches.

Vissa av färgerna är uppenbarligen menade att använda för sig själv, som Melange och Queen, medan Feathered är till för att blanda med andra för att göra dem ljusare. Jag som mer än gärna har färgglada läppar brukar blanda flera av dem för att få fram färger som inte finns bland något annat märke. Det lär vara jävligt svårt att hitta ett gult, blått och vitt läppstift som dessutom går att blanda med varandra. Dessutom går de att blanda med olika proportioner och det går att skapa helt unika färger. Jag brukar blanda en större mängd och lägga i en liten burk så att jag inte behöver göra om det varje gång.

lip tarNågra egna nyanser jag har blandat fram med hjälp av enbart  Hoochie, RX, Feathered och Traffic

Som jag sa ovan så bör man använda så lite som mänskligt möjligt för att undvika kladd. Använder man för mycket så blöder läppstiftet gärna ut i små rynkor runt munnen. Som ni kan se på mina swatches ovan så har vissa av dem runnit ut i hudens sprickor, that’s what I’m talking about. Det viktigaste för att undvika detta är att använda en läppenna som är genomskinlig eller så lik din egen läppfärg som möjligt, eller så kan du prova att använda en kajalpenna som läppenna – de finns ju oftast i roliga färger än just läppennor. Kom också ihåg att trycka, rulla och vända upp och ner på tuben försiktigt så att allt innehåll blandas – efter ett tag kan annars innehållet separera så att det blir med vattnigt och alltså bli ojämnt och blöda.

De här är inte de lättaste eller smidigaste att använda och är inte så lätta att ta med sig, speciellt inte om man blandat sin egen nyans. Dessutom behöver man egen pensel, som kanske inte heller är det smidigaste att ta med sig. Många av nyanserna är lätta att hitta alternativ till, hur många röda läppstift finns det inte liksom, och för enkelhetens skull skulle jag inte köpa några av de vanligare nyanserna av just Lip Tars. De jag rekommenderar mest är de mer ovanliga färgerna, just för att de är så unika och att det inte finns något annat märke som kan erbjuda såna möjligheter i läppstiftsväg.

De kostar ungefär 140 kr styck här. De är inte världens billigaste, men ett bra, djurvänligt och billigt alternativ är Sleek’s Pout Paints som finns här. De finns inte i lika många nyanser men de har den blåa, en lila och några olika röda och naturliga färger.

96025413-1

CURELTY

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s