Desert Essence Coconut Conditioner och Jessicurl Too Shea

Mitt favoritbalsam har länge varit Jessicurl Too Shea, som trots att det inte är jättedyrt ändå svidit lite i plånkan. Jag känner till Desert Essence sen tidigare och tänkte prova deras mest kända balsam Coconut Conditioner, som sedan blivit min nya favorit. Andra balsam som jag har testat har antingen gjort mitt hår flottigt och nertyngt eller torrt och svårborstat.

Desert Essence är ett helveganskt märke som säljer olika sorters tvålar och alltså hårvårdsprodukter, och Jessicurl är även de ett veganskt märke med hårprodukter gjorda speciellt för väldigt lockigt hår.

balsam

Too Shea går att köpa i två olika dofter, Citrus lavender och Island fantasy, men går också att köpa helt utan parfym vilket passar jättebra för er som har känsligt luktsinne eller är allergiska mot parfym. Jag har bara testat doften Island fantasy som doftar lite apelsinchoklad och kokos. Desert Essence balsam doftar, som väntat, kokos och båda balsamen erinrar om varandra så sett.

Båda de här balsamen beter sig likadant på mitt hår, det blir väldigt mjukt och lättborstat trots att mitt hår är väldigt långt och brukar trassla ihop sig väldigt lätt. Båda innehåller sheasmör, något som jag har upptäckt funkar väldigt bra på mitt hår. Sheasmör är väldigt återfuktande och fantastiskt för torrt och skadat hår, och går att köpa rent och blanda i egna hemmagjorda inpackningar. Jag har inte klippt mig på mer än 4 år och mitt hår mår fortfarande bra.

Jag blev jävligt glad över att hitta Desert Essence, det är svårt att hitta bra balsam och nu när jag äntligen hittat ett som funkar precis lika bra som mitt gamla fast för ett mycket lägre pris så är jag väldigt glad. Jessicurl Too Shea går att köpa för 150 kr för 237 ml här, och på iHerb finns Desert Essence balsam att köpa för ungefär 40 kr för 237 ml här. Jag har sett Desert Essence produkter säljas i butik i Sverige men då för mycket högre priser, bland annat kostar det här balsamet mer än 100 kr här i Sverige, så jag rekommenderar verkligen att köpa det på iHerb.

Båda är veganska och inte testade på djur, godkända av PETA.

CURELTY

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s