Isadora Eyeshadow palette – 50 Matte Chocolates

Jag har länge varit trogen min palett Naked Basics av Urban Decay, just för de neutrala och matta ögonskuggorna i en liten och praktisk förpackning. Den sjöng dock på sin sista vers då den åkte i golvet härförleden. På jakt efter en ny och likvärdig palett kom jag över den här paletten av Isadora.

isadora

Samtliga ögonskuggor är matta och alla utom en går i kalla toner, vilket är utmärkt då de ljusbruna skuggorna alltså går mer i grått och är optimala för att använda som shading under kindbenen om du är ljus som jag. Den enda varma är den näst sista, som alltså går lite mer åt det orangea hållet.

Den första ögonskuggan är en väldigt ljus beige som, på mig, funkar bäst för att jämna ut mina ögonlock och för att använda som övergångsfärg om jag har en mycket mörk ögonskugga – det går alltid lättare att sudda ut tex svarta ögonskuggor om du använder en lite ljusare beige eller brun där du suddar. Den här ögonskuggan kan också funka som highlighter på mörkare hy. Den har inte världens bästa pigmentering men ändå mycket bra för att vara så billig, och med tanke på att väldigt få märken lyckas göra bra ljusa matta ögonskuggor.

Den andra är ljust gråbrun och funkar också alldeles utmärkt som övergångsfärg vid sotningar, eller under kindbenen på mig som är väldigt ljus. Jag blev väldigt glad av just den här ögonskuggan eftersom det är svårt att hitta matta ljusbruna ögonskuggor som inte går för mycket åt orange, som dessutom är billig.

Den tredje är ungefär som den andra fast mörkare.

Den fjärde är alltså den enda varma nyansen och rekommenderas inte till shading under kindbenen men kommer vara fantastiskt vacker som basskugga på någon med lite mörkare varm hy. Jag använder inte den här nyansen så mycket även om jag har varm underton, eftersom jag är så blek och enbart kalla och gråbruna ögonskuggor ser naturliga ut på mig. Den här och den sista har den allra bästa pigmenteringen.

Den sista ser ut som en kall mörkbrun i paletten men väl på huden ser den nästan svart ut. Den funkar utmärkt för att göra din sminkning mer dramatisk och mer passande för kvällstid, eller som shading till mycket mörk hy.

ögonskuggaSwatchad på foundation

Du behöver inte en primer om du inte har stora problem med att ögonskugga lägger sig i veck – en concealer eller foundation funkar bra som grund till dessa ögonskuggor.

Det enda jag hade önskat är en helsvart ögonskugga – eftersom den andra och tredje är nästan likadana så hade de kunnat klämma in en svart istället. Jag klagar dock inte eftersom den sista fyller funktionen som mörkbrun/brunsvart bra.

Jag tycker bättre om den här paletten än min förra dyrare Naked Basics, eftersom jag har användning för i princip alla skuggor i den här paletten till skillnad från Naked Basics där jag bara använde två stycken. Jag rekommenderar den här paletten till alla som vill ha en liten och praktisk neutral palett utan skimmer, det är svårt att hitta något liknande och den är överlägsen alla liknande i högre prisklasser. Dessutom testar Isadora inte på djur!

Köpes här på Kicks eller på Åhlens för 179 kr eller mindre om du samlar poäng och rabattkuponger från någon av butikerna.

CURELTY

 

2 reaktioner på ”Isadora Eyeshadow palette – 50 Matte Chocolates

  1. Pingback: Isadora Perfect Lipliner – 35 Tropical Pink | BomullsTuss

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s