Yves Rocher – Vanille Noire

Här kommer mitt första inlägg om parfym, och fler blir det eftersom jag är totalt besatt av parfymer och att samla. Jag utesluter ingen prisklass eller kategori, men dras mer till kryddiga och varma parfymer med noter som vanilj, kokos, amber, kanel, kryddnejlika, honung och mandel. Det händer att jag faller för fruktiga och söta parfymer också, och då och då hittar jag en grönare parfym med ros och citrus.

Yves Rocher är ett billigt märke med inriktning på naturliga produkter. De säljer en del smink och hudvårdsprodukter, men jag är allra mest förtjust i deras parfymer och produkter för kroppen. De är lätta att hitta i butik i många köpcentrum i hela Sverige.

vanille noire yves

 

Vanille Noire har som namnet antyder en tydlig vaniljnot, men inte vanilj som i bakelser eller sötma utan som en kryddig, rökig och träig vanilj i samma stuk som Guerlain Shalimar, därav ”Noire” i namnet – noir betyder svart/mörk och brukar användas för att döpa parfymer som är mer träiga och kryddiga och påminner mer om kvällstid och höst.

Noterna i Vanille Noire är vanilj, cederträ, mimosa, mandarin och apelsinblomma. Cederträ ger parfymen en träig karaktär som skiljer den från de flesta söta vaniljparfymer, mimosa ger parfymen en torr honungsliknande trädoft och mandarin tillsammans med apelsinblomma utgör den lilla gnutta citrus jag kan känna i bakgrunden av allt det andra. Jag har en tendens att känna doften av icke-existerande noter i nästan alla parfymer, och den här gången är det mandel och lite kokos.

De första parfymerna jag kom att tänka på när jag kände den här var Dior Hypnotic Poison och Kenzo Amour. Hypnotic Poison har vanilj, mandel, kokos och en del träiga noter i sig, och Amour har vanilj, tränoter och rökelse. Alla tre parfymer är fantastiska och bra alternativ till varandra, men medan både Hypnotic Poison och Kenzo Amour kostar runt 500 kr för 30 ml så kostar Vanille Noire bara 269 kr här för samma mängd parfym. Det jag tycker så hemskt mycket om Yves Rochers parfymer är att de säljer flera av dem i 5 ml-flaskor för bara 30 kr styck här, något som jag inte sett något annat märke göra. Tummen upp för det!

Det här är en perfekt höst- och vinterparfym (eller ja vad fan, jag använder samma parfymer året runt because I can) för alla som älskar mindre söta vaniljparfymer precis som jag.

 

 

Annons

En reaktion på ”Yves Rocher – Vanille Noire

  1. WOHOOOO någon som har nästan exakt samma parfymsmak som jag, nästan! 😀 Jag har beklagat mig över att det är svårt att hitta ngt i den stilen jag gillar, spana här: http://andreadolores.blogspot.se/2013/11/all-perfumes-of-arabia-will-not-sweeten.html Känns som att du har nästan exakt samma preferenser som jag.

    OCH jag har recenserat en massa ”mörka” vaniljparfymer. & nyligen har jag hittat min personliga favorit, svindyr men HELT magisk i mitt tycke: http://andreadolores.blogspot.se/2014/06/parfymdags-en-skog-av-mysko-vanilj.html

    Vanille Noir har varit min standardkompis i en jävla massa år. Men på mig har den tyvärr väldigt dålig lasting power 😦 Så jag har letat alternativ. Sitter den länge på dig?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s