Urban Decay Naked 3 vs Coastal Scents Revealed 2

naked

Jag minns den gamla goda tiden då den allra första Naked-paletten släpptes och blev en enorm succé i sminkvärlden. Det finns få skönhetsprodukter som är så pass hypade och kända som Naked-paletterna. Den första paletten innehöll 12 skuggor som i princip var lite mer spejsade versioner av ”nakna” ögonskuggor – mer glitter, mer guld, choklad och champagne. Det låter kanske konstigt men det hade inte gjorts särskilt många paletter med neutrala ögonskuggor tidigare, och det uppskattades tydligen väldigt mycket att någon hade satt ihop en samling underbart vackra färger som passade ihop med varandra perfekt. Personligen tycker jag att problemet var just att de passade med varandra perfekt, alldeles för perfekt, så att man trots mängden olika skuggor enbart kunde skapa sminkningar som såg ui princip likadana ut. För mig var den första paletten ingen hit, utan enbart en röra av glitter och nästan identiska färger.

Efter den första paletten kom även en tvåa som skulle passa kallare hudtoner, alltså en palett med silvriga och gråa inslag. Även palett nummer två nådde stora framgångar. I slutet av 2013 kom den tredje (och förhoppningsvis sista) Naked-paletten, och min första fundering var ju såklart hur många olika sätt det går att vara Naked på… den tredje palettens färgskala skulle gå i rosa och brunt och klä både varma och kalla hudtoner.

Trots min skepsis så spydde jag ut runt 450 daler och kan gott säga att jag är mer nöjd med trean än någon av de andra två. Det finns en större variation av undertoner – några rosa, några guldrosa, någon guldig, flera rostbruna och gråa. Mindre glitterbomber som i de föregående paletterna, uppskattades också. Däremot är trean uppenbarligen mer anpassad efter ljusa ansikten, medan de två andra klädde även mörk hy. Lite tråkigt.

naked 2

Till poängen! Eftersom Naked-paletterna blev så enormt stora och framgångsrika så började andra märken göra sina egna versioner, uppenbart inspirerade av Naked-paletterna. Coastal Scents är ett tidigare mycket känt märke, speciellt kända för sin 88-palett med alla regnbågens färger som ögonskuggor, och andra billiga paletter. Coastal Scents har förutom de andra paletterna även Revealed och Revealed 2, och det är den sistnämnda som syns på bilden.

Runt 200 kr betalade jag för den, inklusive frakten som tyvärr stod för halva kostnaden – själva paletten kostade alltså inte mer än 100, men frakten var hiskelig. Fortfarande 250 kronor billigare än Naked 3. Dessutom innehåller Naked 3 bara 12 skuggor medan Revealed 2 innehåller 20 skuggor.

naked 3Urban Decay Naked 3

naked 4Coastal Scents Revealed 2

Ska jag vara helt ärlig så tycker jag att Revealed 2 både har ett trevligare och mer varierat utbud av färger, och paletten har som sagt 20 skuggor istället för 12 – det är ju nästan dubbelt så många. Revealed 2 har också fler matta ögonskuggor än Naked 3, vilket erbjuder mer variation i vilka sminkningar du kan skapa. Själva färgerna känns också mycket bättre lämpade för både ljus och mörk hy, medan Naked 3 känns mer uppenbart marknadsförd mot ljus hy. Pigmenteringen är verkligen beundransvärd speciellt för det väldigt låga priset. Det är inget fel på pigmenteringen i Naked 3 men den är heller inte slående – jag är bekant med Urban Decays ögonskuggor sen tidigare och de håller en ganska hög kvalité men när man jämför med Revealed 2 så finns det inte mycket som motiverar det höga priset. Utom den enastående vackra förpackningen då. För den är djävligt snygg.

nahhJämför några skuggor från båda paletterna

Urban Decay testar ej på djur men ägs av L’Oreal så avgör själv hur du känner inför det. Några andra djurvänliga alternativ till Naked-paletterna är Viva la Divas paletter Nudie och Nudie 2 som kostar runt 150 kr på Åhlens, eller MUA Undressed som inte kostar mer än 80 kr även med frakten inräknad.

Urban Decay Naked 3 finns att köpa för 450 kr inkl frakt här, och Coastal Scents Revealed 2 finns att köpa för runt 200 kr inkl frakt här. Ett tips är att alltid googla ”Coastal Scents discount code” för att få upp vilka koder som är aktuella – de har nästan alltid koder du kan använda för att få upp till 50% rabatt. Det är svårt för mig att skriva vilka koderna är här, eftersom de ändras med tiden.

Jag rekommenderar Coastal Scents Revealed 2 alla gånger, både gällande färgutbud, antal skuggor, kvalité och pris – jag sträcker mig alltid efter den istället för Naked 3 som mest är vacker att titta på på avstånd. 5/5 får den!

CURELTY

2 reaktioner på ”Urban Decay Naked 3 vs Coastal Scents Revealed 2

 1. Intressant läsning.
  Jag undrar dock varför du tar upp Urban Decays ägarskap och förhållning till djurtester men inte inkluderar en djupare analys om vad Costal Scent står för.
  Läser man nämligen på andra forum om CS så framgår det ofta att de tillverkas på ett oseriöst sätt och innehåller rätt mycket skräp osv. De är vad jag förstått inte ett seriöst alternativ om man vill tänka på hälsa och etik.
  Bara en tanke 🙂

  • Jag är påläst om Coastal Scents och deras ingredienser och känner till alla forumtrådar som du menar! Gällande ingredienserna är varken jag eller medlemmarna på forumen några kemister, men jag känner till vilka ingredienser som deras paletter innehåller och jag känner till vilka ingredienser som är potentiellt farliga för människor – och isåfall är varenda märke där ute skyldiga. Såväl billiga som dyra märken kan framkalla allergiska reaktioner hos människor, och både billiga och dyra märken använder till exempel silica, talk och mica. Med det menar jag att Coastal Scents paletter är precis lika säkra som de flesta andra märkens smink.. Beror ju på hur hardcore no poo man är också, i och för sig… Hänvisar till det här inlägget bland annat: http://www.beautybroadcast.net/2009/04/coastal-scents-cosmetics-safe-to-use.html

   Vet inte riktigt vad du syftar på angående deras etik dock, du får gärna förklara, är nyfiken och pratar gärna om det :>

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s