Parfymoljor från Somethin Special

LUSH är ett märke jag bekantat mig väl med under åren och de gör några av de bästa tvålarna jag vet, med godast och unikast dofter. En av mina favorittvålar är Honey I washed the kids, och jag fick nys om att doften har funnits även som parfym – med noter av honung, karamell, apelsin och lime. Jag kände att den var jag absolut tvungen att ha, men eftersom LUSH (och alla andra märken) alltid likförbannat upphör med tillverkningen av de allra bästa produkterna så insåg jag, till min monumentala besvikelse, att jag inte skulle kunna lyckas få tag i den.

Men ännu var inte hoppet ute! Efter lite googlande hittade jag, till min stora glädje, någon som tipsade om att Somethin Special på Etsy tillverkade en parfymolja vid namn Toffee Sugar Crunch som var i princip identisk med Honey I washed the kids. Med tanke på det låga priset så chansade jag, och kan inget annat än instämma med tipsaren. Toffee Sugar Crunch är så nära man bara kan komma Honey I washed the kids, om än med en mer framträdande apelsinnot – en originell varm honung- och karamelldoft. Jag är ingenting för citrusdofter men det passar fint i den här, och gör doften till något annat än enbart en sörja av sockervadd.vvvx

Jag beställde även oljorna Fudge Brownies och Buttercream Frosting. Aldrig förr har jag bevittnat mer verklighetstrogna dofter – Fudge Brownies doftar helt enkelt ren jävla choklad och Buttercream Frosting, som kommit att bli min favorit av de tre, slår mig varje gång med häpnad över hur äkta den känns. Som en blandning av syrlig och mild creamcheese med florsocker, och en hint av mandel.

Somethin Special har jättejättemånga dofter att välja mellan. Blommiga, kryddiga, somriga, fruktiga, höstiga, bageridofter som dessa och även egna tolkningar av kända redan existerande parfymer. En affär som säljer en parfymolja med doft av lägereld är fan en affär att räkna med. Här finns en hel lista på alla dofter som erbjuds, tillsammans med beskrivningar. Själva affären hittar du på Etsy här.

Oljorna är skitbilliga, välgjorda och unika, men också helt veganska, utan alkohol och utan färgämnen, och görs av en småföretagare i ‘Merica.

Rekommenderas varmt ♥

En reaktion på ”Parfymoljor från Somethin Special

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s